Ваня Цветкова: Алчността на собствениците и безхаберието на държавата водят до трагедии, като тази в Горни Лом
Ваня Цветкова: Алчността на собствениците и безхаберието на държавата водят до трагедии, като тази в Горни Лом / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Безхаберието на институциите довежда до трагедии. Много лош ден за България, това коментира в ефира на Дарик радио- Кюстендил водачът на листата на Движение21 за 10 МИР- Кюстендил, под №1 в бюлетината, инж. Ваня Цветкова.
"България е заден двор за всички изхвърлени производства от останалите страни и ние създаваме опасни работни места за хората. Ще дам пример от времето, когато бях депутат, с една фирма, която произвеждаше мивки, в хале в Кюстендил, без разрешителни и проекти. За шлайфането на мивките се използваха концентрирани азотни разтвори, с летливи газове. При процеса се отделяше опасния за работещите газ- тирен. Кюстендил нямаше да се отърве от него и перспективите за балнеологичен център щяха да са приключени. Хората дори бяха принудени да протестират срещу мен пред Областна управа, но някои от тях останаха без зъби, други са с дихателни проблеми.
Не можем да допускаме подобни неща. Хората са най- ценното нещо. Не може да се работи за суми, под минималната работна заплата, без предпазни средства, без инструктажи. Алчността на собствениците и безхаберието на държавата водят до такива трагедии като тази в Горни Лом", коментира Ваня Цветкова. Тя изказа своите съболезнования към близките на починалите.
"Хората са отчаяни, пуснали са се по инерцията", е заключението на водачът на листата на "Движение 21", след обиколките по населените места в областта.
"Лозунги като- достоен живот, в справедлива България или 25 години борба да свободите на гражданите, звучат изключително грозно. Не държавата създава работни места, а създава условия за развитие на бизнеса, но не за този в сивата икономика. Не можем да продължаваме да живеем по този начин. Трябва да престанем да стоим безлично. От една страна е купения вот, което е престъпление, от друга страна е решението да не гласуваш, което е безотговорно. Гласувайте, независимо за кого. Това е вид лична отговорност за България, ако Ви е грижа за вашите деца и родители", призова Ваня Цветкова от "Движение 21".