/ netinfo
За първа година в Община Сапарева баня се организира празнично шествие по повод 24 май – Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост. Тържествената програма ще започне точно в 10:00 часа в двора на СУ "Христо Ботев". В празника на Сапарева баня ще се включи Общинският духов оркестър от Дупница, който ще даде тържествено начало на шествието.

Фолклорни изпълнения и колоездене по време на Общинските празници 2018 в Сапарева баня

Шествието ще започне от двора на училището и ще продължи до амфитеатър "Гейзера", където е подготвена специална литературно-музикална програма. В тържеството ще се включи предучилищната група от ДГ "Св. Анна", детският фолклорен състав "103-градусов хоровод", училищният мажоретен състав, НЧ "От извора - 2013" и ученици от СУ "Христо Ботев". Децата ще могат да се включат в празника и с тематични рисунки на асфалт.

Организатори са СУ "Христо Ботев", НЧ "От извора - 2013" и Община Сапарева баня. "Призоваваме жителите и гостите на нашия красив град да се включат в празничното шествие, за да сътворим един емоционален празник за децата ни и да отбележим заедно Деня на българската просвета и култура", отправиха апел организаторите.