В понеделник ще бъдат запалени коледните светлини в Дупница
В понеделник ще бъдат запалени коледните светлини в Дупница / netinfo

В понеделник в 17.30 часа е тържественото запалване на коледните светлини. Близо 25 метровата елха ще светне в празнична украса. Има и подготвена програма, с която ще бъде посрещнат дядо Коледа.

През целият месец декември са предвидени изложби и концерти. На 2 декември изложба открива Силвия Топалова, на 16 декември - Петър Мичев, на 19 декември е традиционната коледна изложба на Сдружението на художниците. 3 театъра гостуват в рамките на месец.

На 3 декември гостува театър Габрово с постановката „Майка ми в Ямбол", на 15 декември театър „София" - „Мъжът на жена ми", реж. Мариус Куркински, на 17 декември гостува благоевградският театър с детското представление „Коледна елха".

На 10 декември коледен концерт има ВС „Арт Поп", на 13 декември, ФТА „Актавис" празнува 20 години.

Самодейните състави от община Дупница ще се изявят на 16 декември, на 17 декември пък мъжки хор „Св. Иван Рилски" и ВС „Арт Поп" правят коледен концерт. На 20 декември ще се представи танцова школа „Терпсихора". На 31 декември в 23.30 часа започва новогодишният концерт на пл. Свобода, програмата ще бъде обявена по късно през месец декември.

Салона на ОбДТ „Невена Коканова", изложбена зала „Джамията" и галерия „Околийска къща" са местата, където ще се проведат декемврийските събития.