с
с / sxc.hu
Наказание „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, изтърпяването на което да бъде отложено за срок от 3 години, постанови РС- Дупница за подсъдимият Камен И.- на 21 години, неосъждан. Той се призна за виновен в това, че на 16.08.2018 год. около 05.15 часа в игрална зала в гр. Бобов дол, е направил опит да отнеме чужди движими вещи- чантичка с оборотни пари на стойност 1300 лева от владението на касиерката в игрална зала, с намерение противозаконно да ги присвои, като я е заплашил, с насочен към нея пистолет й казал: “Дай веднага портмонето с парите или ще те застрелям“, след което се е опитал да издърпа чантичката с оборотните пари от ръцете й, като опитът е останал недовършен, защото касиерът натиснал „паник бутона“.

Освен това, по същото време и място, е отнел чужди движими вещи - черна дамска чанта на стойност 48.00 лева, лична карта и свидетелство за управление на МПС, на името на касиерката в игралната зала, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.198, ал.1 във вр.чл.26, ал.1 от НК.
Подсъдимият е възстановил щетите на пострадалата - 48 лв., по време на съдебното заседание, като тя е заявила, че няма претенции към Камен И. и не възразява съдът да одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата му.