Учение на РСПБЗН - евакуираха децата от ОДЗ Славейче заради пожар в сградата
Учение на РСПБЗН - евакуираха децата от ОДЗ Славейче заради пожар в сградата / Дима Кирилова,Дарик радио

Учение за евакуация на децата от ОДЗ "Славейче" в сградата на ул. "Гладстон" в Кюстендил бе извършено от служители на РСПБЗН. Инициативата е в рамките на традиционната Седмица на пожарната безопасност .
60 деца и персонал бяха изведени от сградата от пожарникари за броени минути .Преди това аларма и вой на сирени предупредиха, че има пожар.Служителите на РСБЗН демонстрираха пред персонала на градината, децата и медии как се потушава пожар с пожарогасител. Най- смела беше преподавателката Светла Мицова, която показа как се гаси пожар.

 

 

 

 

 

 


"Идеята е да наблегнем върху безопасната евакуация на децата, първата работа на пожарникарите е тази", заяви началникът на РСПБЗН Кюстендил Йордан Митков.
"Това учение е изключително полезно за нас, защото не сме застраховани, че няма да се случи такова нещо. Децата бяха подготвени, за да няма стресова ситуация за тях. Преподавателите също сме подготвени, в началото на всяка учебна година минаваме през специален курс", коментира зам. директорът Елка Иванова.
Тя благодари на пожарникарите, за това което направиха и от името на ОДЗ "Славейче" подари икона, която да пази домовете и семействата им.
"Поклон пред вашата професия и пред това, което правите за нас", каза Елка Иванова.

 

 

 

 


Децата се отблагодариха с концерт и рисунки, нарисувани за пожарникарите.