пмг
пмг / netinfo
В  ПМГ „Проф. Емануил Иванов“-Кюстендил се проведе заключителен семинар по проект „Търсачи на астероиди“. През учебната година 10 ученици от VIII до XII клас, във възрастов диапазон 14-18 години, участваха в дейностите на клуба. Техен ръководител беше Силвия Стойчева, учител по физика и астрономия.

пмг
netinfo



На заключителния семинар учениците показаха различни възможности за съчетаване на изкуството и науката. Част от тях рисуваха върху тениски на тема „Космос“.

ПМГ е №1 на матурите в област Кюстендил

„Участниците разпространяваха своите практики, създадените проекти и макети. Уроците бяха мултиплицирани сред близо 100 ученици от учебното заведение. Идеята беше знанията да се прилагат на практика, да има процес и упражнения“, каза Биляна Йорданова, учител по информационни технологии и ръководител на проекта.

пмг
netinfo



"Смятам, че ползата от астрономията е голяма. Учениците виждат малко повече за света около себе си, успяват да се ориентират по звездното небе, да решават сложни задачи, да виждат смисъла от математиката и екологията.

Така те придобиват една по-цялостна представа за процесите и явленията, обогатяват знанията и възможностите си", уточни Силвия Стойчева.