Съветниците в Кюстендил ще гласуват отчетите на Хигия и ДДД
Съветниците в Кюстендил ще гласуват отчетите на Хигия и ДДД / Дарик- Кюстендил,архив

Отчетите на общинските търговски дружества "Хигия" и ДДД ще бъдат гласувани на сесия на Общински съвет- Кюстендил. Заседанието започва в 14 ч. "Хигия", което стопанисва градската, Чифте баня в Кюстендил, отчита печалба от 1 272 лв. за 2015 година. Нетна печалба от 622, 03 лв. за 2015 година отчита другото 100% общинско, търговско дружество- ДДД.
Общинските съветници ще разгледат докладни свързани с проекта за реконструкция на спортен комплекс "Осогово" и получаването на лиценз от Министерството на туризма за предвидения Туристически информационен център на пл. "Велбъжд".
Проектът за реконструкция на ВиК и канализационната мрежа на гр. Кюстендил и селата Лозно, Слокощица и Жиленци ще бъде гласуван на сесията днес, като обект от първостепенно значение за общината.
Общинските съветници ще приемат и отчет на дейностите, свързани с развитието на туризма в общината, както и програмата за 2016 г. Приоритет е довършването на Медико- балнеоложкия комплекс „Св. Иван Рилски" и водопровода на Кюстендил.
Има заявен инвеститорски интерес за получаване на концесия на язовира в село Граница, както и към получаване под аренда на общинска земя за овощни градини в селата Горановци, Берсин, Ябълково и Полетинци.