Състезателите по скокове на батут от Кюстендил демонстрираха класа на Купа Север
Състезателите по скокове на батут от Кюстендил демонстрираха класа на Купа Север / netinfo

Шест медала спечелиха състезателите на кюстендилския клуб по батут "Евротрамп" във финалите на купа "Север", които се проведоха в Русе. В надпреварата взеха участие състезатели от пет клуба от страната. Националната състезателка Кристияна Кръстева спечели златното отличие в индивидуалната надпревара на Голям батут, а заедно с Десислава Манолова заеха първо място и при синхроните. Те скачаха комбинацията, която им донесе първото място на Световната купа в Испания. В същата категория 13-14 годишни, Надя Христова спечели бронз на Голям батут.

Състезателите по скокове на батут от Кюстендил демонстрираха класа на Купа "Север"
netinfo

Малката, но много амбициозна Яна Николова, при 9-10- годишните заслужено спечели златния медал. Емануил Василев в същата категория се класира на четвърто място при момчетата, където битката бе много оспорвана. Друга талантлива състезателка на клуба Симеона Райчова завоюва златен медал, при 8- годишните на Голям батут. На двоен Мини батут, във възрастова група 11-12- годишни, Симеон Стоименов се класира на първо място.

Състезателите по скокове на батут от Кюстендил демонстрираха класа на Купа "Север"
netinfo

"Децата цяло лято не спираха да идват на тренировки. Доволни сме от представянето им. Сега предстои да вземем участие във финалите на Държавното първенство. Надяваме се отново да докажем, че кюстендилската школа по батут е една от най-силните в страната", споделиха треньорите Асен Стоицев и Ангелина Богословова.
Клуб "Евротрамп" изказва специалните си благодарности на Васил Шишков за помощта при осигуряване на транспорта за пътуването на състезателите до Русе. Без помощта на спонсорите децата няма да могат да се състезават в този труден, но атрактивен спорт и да покажат наученото, коментират от ръководството на клуба.

Състезателите по скокове на батут от Кюстендил демонстрираха класа на Купа "Север"
netinfo