Спортист №2 на Кюстендил Таня Стефанова е шампион на България
Спортист №2 на Кюстендил Таня Стефанова е шампион на България / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

Таекуондо клуб "Форс 1992"- Кюстендил е най- добрият в България при юноши и девойки, и 5- ти в класирането по медали при мъже и жени. Това показват резултатите от Държавното първенство по таекуондо, в дисциплината спаринг. В него участваха 23 клуба, за името на клуба от Кюстендил се състезаваха 13 таекуондисти, като почти всички завоюваха отличия.

"Спортист №2 на Кюстендил" за 2012 година, в анкетата на Дарик радио и община Кюстендил, Таня Стефанова стана републиканска шампионка при жените, в категория до 53 кг. Бронзови медали при мъжете спечелиха Борислав Мицов в категория 87 кг и Димитър Диков при 63- килограмовите.

Шампион на България стана и Мария Йорданова, в категория 68 кг п ри девойките. Сребърни отличия за: Иван Сидеров- 45 кг; Йоан Владимиров- 48 кг; Станислав Караманов- 55 кг; Радостин Пелов- над 78 кг; Мариела Христова- 55 кг.

Трима от юношите на "Форс 1992" се окичиха с бронзови медали: Тодор Петров- 51 кг; Стефан Димитров- 68 кг; и Даниел Матаров- 73 кг.

За честта на "Форс 1992" се състезават таекуондисти от Кюстендил и Бургас, които се готвят от Бисер Христов и Красимир Стоименов.