Социалисти и антифашисти почетоха 9 септември
Социалисти и антифашисти почетоха 9 септември / Дима Кирилова,Дарик радио

Социалисти и антифашисти от Кюстендил поднесоха цветя на паметниците в двора на РИМ Кюстендил по повод 9 септември. Пред паметниците на антифашистите сведоха глави и зам. председателят на Народното събрание Мая Манолова, областният управител Иван Каракашки, зам областният управител Мария Чочова.
"За пореден път сме се събрали днес, за да отбележим една светла дата, която мнозина считат за противоречива, други отричат, но която за нас българските социалисти, хората с гражданска съвест е празник. Затова днес се поздравяваме с честит празник.На тази дата преди почти 70 години се случват изключително важни за българския народ събития. Първо, България престава да бъде част от срамната хитлеро- фашистка коалиция, участието в която ни доведе до третата национална катастрофа. Второ, България се включи в страните от антифашисткия блок и участва в освобождението на Европа от хитлерофашизма. Трето, с тази дата свързват мечтите си за една по- добра България стотици хиляди души", заяви зам. председателят на Народното събрание Мая Манолова.

 

Социалисти и антифашисти почетоха 9 септември
netinfo

 


"Българският антифашистки съюз в Кюстендил ще излезе с предложение до НС да вземе решение да се възроди историческата справедливост и да се признае 9 септември като историческа дата", коментира общинският председател Емилия Васева.

 

Социалисти и антифашисти почетоха 9 септември
netinfo