Собствениците на преместваемите обекти в Дупница не получиха отговори на сесията
Собствениците на преместваемите обекти в Дупница не получиха отговори на сесията / Маргарита Петрова,Дарик радио

Без отговор останаха въпросите на собствениците на преместваемите обекти в Дупница. Днес част от тях присъстваха на заседанието на местният парламент.
Търговците поискаха отговори, но не получиха почти никакви. Андрей Богоев изложи пред ОбС становището на търговците. Припомням, че след Нова година търговските обекти от пл. Свобода ще трябва да бъдат премахнати, тъй като попадат в т.нар ВИП зона. „Тук сме да ви помолим да не ни затваряте, така 15 семейства ще останат без препитание. Ние сме дребни търговци и това е нашата прехрана" каза Богоев. Той допълни, че много от тях са взимали заеми, за да стартират бизнеса си. „Кажете в какъв вид трябва да бъдат приведени обектите, за да ги направим такива каквито трябва" попита Богоев.
Някои от общинските съветници с лека досада изслушаха коментара от страна на търговците. Отговор кмета Методи Чимев даде за преместваемите обекти в района на ГУМ и Минчов площад. Обясни, че те ще бъдат демонтирани, за да се извършват ремонтните дейности по проекта за зелена и достъпна градска среда, след което там ще бъдат поставени еднотипови обекти до 10 кв. м. Що се отнася до павилионите на пл. Свобода, кмета обясни, че през август ОбС е утвърдил стратегия за преместваемите обекти. Тогава са определени и зоните. Съгласно Правилника за работа на ОбС, общинските съветници не могат да правят коментар по питания от граждани, на които се дава думата преди началото на заседанието обясни председателствуващата Силвия Овчарченска. Така проблема на търговците остана некоментиран от страна на местните парламентаристи.