Снегът в Кюстендил провали треньорски изпит на Илиян Стоянов
Снегът в Кюстендил провали треньорски изпит на Илиян Стоянов / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил
Илиян Стоянов за треньорския си лиценз, школата в Япония и "Велбъжд"
59557
Илиян Стоянов за треньорския си лиценз, школата в Япония и "Велбъжд"
  • Илиян Стоянов за треньорския си лиценз, школата в Япония и "Велбъжд"

Обилният снеговалеж провали практическия изпит на най- добрият футболист от Кюстендил, в близкото минало Илиян Стоянов. Той трябваше да проведе тренировка с юношите старша възраст на "Велбъжд", пред проф. Лъчезар Димитров и Иван Тишански от Треньорската школа. Това е финален етап за придобиване на лиценз UEFA "В", и до края на седмицата практическия изпит ще се проведе в София.

"Те ми предложиха да го направим на стадионите на "Герена", но аз държах да я проведа тук, все пак съм тръгнал от Кюстендил. Благодаря на момчетата и Любо Тончев, който ги събра, че са тук на стадион "Странджата", каза за Дарик Илиян Стоянов. Той се снима с футболистите за спомен и обеща следващия път да се включи в тяхно занимание.

"Следващата цел ще бъде да изкарам  лицензите UEFA "А" и UEFA "PRO", които да ми позволяват да съм треньор и на национален отбор. Плановете ми са свързани с Япония. Още малко ми остава да отворя моята футболна школа- "Stoianov soccer academy". До 18- ти съм България и пътувам. Школата ще бъде в Хирошима, за деца от 6- 11 години, плюс две групи момиченца. Женският футбол е много известен. Япония е световен шампион и  вицеолимпийски шампион, и има голям интерес. Искам да работя с деца не да се хвърлям на мъжки отбори, искам да натрупам опит", коментира Илиян Стоянов.

Според него,  в Кюстендил няма условия за футбол и спорт. "Има хора и кюстендилци, които искат да помагат на спорта, но човек не може да дава само от джоба си пари, без да има нещо, да му капят пари. Със сигурност знам хора, които са готови да дават пари за кюстендилския футбол и спорт. Може да се направи нещо и с по- малко пари, но няма концепция за развитието на кюстендилския футбол. Тежко, тежко, в тези условия децата не могат много да се развиват. Хората, г- н кметът и общината трябва да помагат на спорта и на футбола. Дано в бъдеще бъде по- добре, но се съмнявам", заключи бившият футболен национал.