/ netinfo
Еластична ограда, която да предотвратява изкачането на безстопанствени животни на пътя Кюстендил-София в участъка преди с. Ябълково, ще бъде поставена в района на КАТ. Тя ще е готова до края на годината, информираха комисар Васил Паргов, началник „Охранителна полиция” и Радослав Боюклийски, началник сектор КАТ- Пътна полиция.

Спад на битовата престъпност и успешна обиколка на мобилните групи на ОД на МВР-Кюстендил

Оградата ще започва от бившият мотел „Сайма” и ще продължи до табелата Кюстендил. До решението се стигна след разговори между представители на ОПУ- Кюстендил, ОД на МВР и община Кюстендил.

„Държа да подчертая, че това е плод на общи усилия. Участъкът от мотела до пътния възел за ГКПП- Гюешево ще бъде направен от ОПУ, а останалата част от община Кюстендил, която стопанисва този участък”, заяви комисар Васил Паргов, началник „Охранителна полиция” към ОД на МВР Кюстендил.

„От началото на годината до сега са съставени 3 акта на стопани на животни, изкочили на пътя - кон, крава и коза, за късмет пътно транспортни произшествия с участието на животни не е имало”, заяви Радослав Боюклийски, началник сектор КАТ- Пътна полиция.