/ Влади Владимиров
Положителни резултати от работата на мобилните екипи по малките и отдалечени населени места в област Кюстендил, отчете комисар Васил Паргов, началник на Охранителна полиция към ОД на МВР- Кюстендил.

Откриха "Хюндай" обявен за издирване

Екипи с полицаи, от Охранителна, Криминална и Икономическа полиция са посетили 360 села от 9-те общини в областта, през последните 12 месеца. Целта е намаляване на конвенционалната престъпност / битовите кражби / и опазването на обществения ред.
 
Задържаха крадец на таблет

Комисар Паргов отчете намаление на битовата престъпност в областта с близо 1/3, спрямо предходната година. “Всички сигнали получени в тези приемни и срещи с хората са разрешени, в частта им, в която се отнасят до ОД на МВР-Кюстендил.

Организирани са и Специализирани полицейски операции, за спазване на Закона за движение по пътищата. Останалите сигнали са препратени до институциите, които могат да вземат отношение, като ОПУ, Кюстендилска вода, Община или Социална дирекция. Това е допълнително полицейско присъствие в тези населени места, извън другото, което влиза в задълженията на колегите.

Поредните трима пияни шофьори в областта

Считам, че мобилните групи са много полезни и дейността им ще продължи”, заяви комисар Васил Паргов. Той даде примери за успешното сътрудничество с кметовете по места и гражданите. В село Ресилово е решен проблем с безстопанствени коне, които унищожават чужда реколта. В село Коняво са установени непълнолетни младежи, които разрушават общинско имущество.
 
Хванаха двама шофьори, единият пиян, другият надрусан

Мобилните екипи извършват превенция и по линия на телефонните измами, допълни говорителят на ОД на МВР-Кюстендил Катя Табачка. Тя даде пример с жителка на кюстендилско село, която не се е поддала на схема за телефонна измама, благодарение на това, че дни преди това е била на среща с полицейския екип в нейното населено място.
 
Кметът на село Соволяно Пламен Илиев е изразил задоволството си, че благодарение на доброто взаимодействие с полицията, в района на селото няма кражби. В Соволяно бе изградена и детска площадка за пътна безопасност.
Дарик- Кюстендил