Спортен празник "Детство мое" в Кюстендил
Спортен празник "Детство мое" в Кюстендил / netinfo
Община Кюстендил организира детски спортен празник, кани на пешеходен туризъм и осигурява спортна база за безплатно ползване от гражданите през месец Май. Традиционният спортен празник за децата от детските градини „Детство мое“ ще бъде на 17 май, от 09, 30 часа в голямата зала за спортни игри на стадион Осогово, информира старши експерт “Спорт” Стоян Стоянов.
Община Кюстендил и ТД Осогово организират на 13 май- Изкачване на връх Щърби камък, планината Руй; Посещение на Бусинската керамика и музей на киселото мляко.
Тенис кортове на ул. „Жан Жорес”, Откритата лекоатлетическа писта и Спортните площадки с изкуствено покритие в ЖК „Запад”, ЖК „Герена“, ЖК „Румена войвода”,
ул. „Илинден“, ЖК „Бузлуджа“ са достъпни за свободно ползване от гражданите на община Кюстендил. Проявите са част от Общински спортен календар за 2018 г. и се организират съвместно с Обединен детски комплекс, ТД „Осогово“, Обединени детски заведения
 
Община Кюстендил подкрепя инициативата на Българска асоциация „Спорт за всички“ за популяризиране здравословния начин на живот и системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
 
Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР” на Българска асоциация спорт за всички и е посветен на 17 май – Ден на българския спорт.
 
 
Дарик- Кюстендил