Шефовете на планинското бягане са в Паничище, преди ЕП в Сапарева баня
Шефовете на планинското бягане са в Паничище, преди ЕП в Сапарева баня / netinfo

Представители на 18 държави участват в семинар в курортно селище Паничище посветен на организцията по Европейския шампионат по планинско бягане, на който Сапарева баня е домакин през 2010 година. Цялото ръководство на световната федерация по планинско бягане е на Паничище, заедно с представители от Армения, Великобритания, Шотландия, Чехия, Франция и др.

На семинарът се обсъждат особеностите на трасето и изикванията, на които трябва да отговаря. Бягането трябва да бъде по планински пътеки и да се избягва асфалтовата настилка. Трасето, по което ще бягат състезателите ще е кръгово, т.е. старта и финала ще са на едно място, а не както на тазгодишното състезание в Австрия само с изкачване. Вече има изготвен проект на трасето, в следващите два дни експерти ще го видят и на терен.

Бруно Гоцелиано, изп. длъжността президент на Световната федерация, Томо Шарф от Словения, който отговаря за лиценза на трасето и Соня Амбрози от Германия, член на медицинската антидопингова комисия са сред високопоставените гости. Домакини са кметът на община Сапарева баня Сашо Иванов и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добри Карамаринов.