/ netinfo
Сериозни нарушения показват данните от съвместната проверка на няколко държавни институции в кв. ”Изток” Кюстендил , извършена в началото на декември миналата година. Операцията беше под надзора на Районна прокуратура-Кюстендил и в нея участват служители на Главна дирекция Фискален контрол на НАП,

НАП проверява търгуващите с криптовалути

Областната дирекция по безопасност на храните, Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението и община Кюстендил.” Проверката е разпоредена  по линия на надзора за законност от прокурор Радостина Стоянова, след сигнал до прокуратурата от началника на Икономическа полиция към ОД на МВР-Кюстендил.

Първоначалната информация е била за 86 търговски обекти в кв.”Изток”, но при проверката се оказва, че са работели 45”, коментира говорителят на Районната прокуратура Галина Димитрова.

Данните от проверката на НАП показват, че от 45 търговски обекти, 41 работят без касов апарат.32 търговски обекта са запечатани принудително. ОДБХ Кюстендил от проверени 34 обекта, принудително са затворили 23.Инспекторите установяват, че в 5 търговски обекти продават стока с изтекъл срок на годност,в 4 от обектите, лицата които продават храна не са минали необходимите прегледи, в 3 от магазините не са представени лични здравни книжки.

Забранена е продажбата на 37 кг. месо, наложени са глоби в размер на 36 500 лв. Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението проверяват 37 обекти, от тях 19 не са представили строителни книжа и документи за въвеждане в експлоатация.