С най- висок бал е приема след 7 клас в ПМГ и Гимназия Христо Ботев
С най- висок бал е приема след 7 клас в ПМГ и Гимназия Христо Ботев / Дарик, архив

Две паралелки на ПМГ са начело на таблицата за прием след 7 клас, по критерия- максимален бал. Най- добър успех е бил необходим на учениците, които са пожелали да учат „Математика и информационни технологии" и „Математика и информатика". Максималният необходим бал е съответно- 35, 397 и 34, 665.
В това класиране следват две паралелки на Гимназия „Христо Ботев"- Дупница- „Български език и литература", с максимален бал- 34, 555 и „Математика и информатика"- 34, 427. Следват паралелките с чуждоезиково обучение в СОУ 4П. Хилендарски"- Дупница и Езиковата гимназия в Кюстендил.
В Гимназия „Христо Ботев"- Дупница, ножицата между минимален и максимален бал е най- малка, като минималния необходим е над 30, 384.
С най- нисък бал са приети ученици: в ПГ по туризъм в Кюстендил и паралелката- „Организация на туризма в свободното време"- 18, 806; в ПГ по хранително- вкусови и химични технологии" в Дупница- „Технологичен и микробиологичен контрол в хранително- вкусовите производства"- 19, 482. За паралелката в Дупница обаче са необходими поне още двама ученици, за да продължи да съществува, като прием ще има и на втория етап на класиране.