Административен съд Кюстендил
Административен съд Кюстендил / Дарик- Кюстендил
Ръчно броене на бюлетините от две СИК- 5 и 19 , както и на 298 недействителни и 395 бюлетини с „Не подкрепям никого“ разпореди състав на Административен съд под председателството на съдия Иван Демиревски.
 
 Делото е образувано по жалба на Първан Ангелов Дангов, в качеството му на кандидат за кмет на Община Дупница, издигнат от Коалиция “БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, срещу Решение № 253 от 04.11.2019 г. на Общинска избирателна комисия - Дупница, с което на втори тур е обявен за избран за кмет на Община Дупница Методи Христов Чимев,  издигнат от ПП „ГЕРБ“.
Съдия Демиревски отхвърли искането на жалбоподателите за ръчно броене на всичките 73 СИК, защото няма забележки и възражения по протоколите на 71СИК,  дори на един протокол пише, че изборният ден е преминал в спокойна и отлична обстановка.Въпросните два протокола са подписани с  особено мнение, за единият има жалба и забележка за напрегната обстановка на протичане на изборния ден.
Съдия Демиревски отхвърли и искането за разпит на петима свидетели, защото  протоколите на СИК и ОИК  са официални документи и чрез разпит на свидетели не може да се обори истинността на изборите.