Рила спорт ограничават инвестициите си в Паничище
Рила спорт ограничават инвестициите си в Паничище / netinfo

Руските инвеститори на Паничище и Сапарева баня не се отказват от започнатите обекти, въпреки финансовата криза. Това съобщи кметът Сашо Иванов, след среща с тях. 

„Рила спорт“, друг основен инвеститор, който планира да изгради ски курорта „Паничище- Езерата- в. Кабул“ се отказават от мащабното строителство, а ще заложат на по- малките обекти.

„Няма как финансовата криза да не се отрази на проекта ни“, коментира Славейко Стайков, изпълнителен директор на „Рила спорт“. „Това което смятаме, е да не започваме с големите обекти и паралелното строителство. Ще ограничим стартирането на ново строителство, но ще ремонтираме и реновираме съществуващите сгради, включени в проекта“, допълни Стайков. Според него в условията на криза, ако има намален интерес от страна на крайния потребител, няма логика изграждането на цялостния проект, поне за момента.

Останалите инвеститори в Сапарева баня и Паничище не се отдръпват от намеренията си, единствено изграждането на Аквапарк в Сапарева баня няма да стратира.