Първа самостоятелна изложба на Анатоли Костов
Първа самостоятелна изложба на Анатоли Костов / netinfo


Първа самостоятелна изложба открива Анатоли Костов тази вечер в 17:30 ч. в фоайето на Общински драматичен театър Кюстендил.

Това е първата изложба на Анатоли Костов, която е резултат от 6 годишен творчески труд. Фотографиите са режисирани от Ралица Любенова, която е и модел. Изложбата е извадка от тематични фотографии, всяка от която разказва своя собствена история по идея.
Във фотографиите са използвани различни цветове за подсилване на драматургията на сцената. Не са именувани, защото всеки зрител сам за себе си може да си представи историята, която ние авторите сме имали в предвид, създавайки фотографията.
Всеки детайл, всяка мимика на лицето определят настроенито на фотографията. За да придобият топлината на красивия човек, хората трябва да си въздействат съзнателно с красиви образи: камъни, растения, цветя,
картини от природата.
В изложбата има фотоси на кюстендилката Никол Николчова и операторът Петър Петров от гр. София.

Анатоли Костов е роден в гр. Кюстендил на 27 юли 1990 г. Завърша средното си образование в Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев" в града. Интереса му към фотографията и видеографията го насочват към избора на специалността „Филмово и ТВ операторство" в Югозападен университет „Неофит Рилски" - Благоевград, където завърша висше образование.
Работи в сферата на документалното кино, рекламите и късометражните документални филми. Създава филми, насочени към туризма и пътешествията. Отскоро е кореспондент за ТВ Дартс, също и за национални медии.
Заедно с Сдружение „Цар Михаил Шишман" авторът има създадени 2 документални филма - „Пътят на професора" и „Живот отдаден на гората", които всеки зрител може да гледа свободно в интернет пространството.
Анатоли Костов продължава да работи и твори в сферата на аудиовизуалните изкуства и ще продължава да радва всички ценители на изкуството.