Пуснаха от ареста бащата прострелял син и племенник, на 17 и 14 г.
Пуснаха от ареста бащата прострелял син и племенник, на 17 и 14 г. / Дарик Нюз, архив

Момчетата, които бяха простреляни по невнимание от бащата на едното, са на 17 и на 14 години, научи Дарик. Те са настанени в травматологията на кюстендилската болница, като от лечебното заведение, съобщиха за Дарик, че състоянието им е добро. На едно от момчетата е направена операция. Те имат наранявания по краката от сачмите на ловните патрони.
39-годишен мъж от Кюстендил, който бе задържан в ареста на РУ-Кюстендил вече е освободен. От Районна прокуратура- Кюстендил съобщиха, че няма основание за удължаване на ареста или искане за постоянна мярка „задържане под стража". Мъжът не е осъждан. Срещу него се води досъдебно производство по два текста от НК, по чл. 339, ал. 1 за незаконно притежавано оръжие и по чл. 131, ал 1, т. 4- за нанасяне на средна телесна повреда на повече от 1 лице.
Инцидентът е станал вчера с незаконно притежавана ловна пушка в Осоговската планина. Най- вероятната причина е невнимание.
При последвалите процесуално-следствени действия, служителите на МВР са открили и иззели от автомобила и жилището на мъжа ловната пушка и 124 патрона от различен калибър - ловни и бойни, без да има надлежно разрешение за това. Иззет е и боен пистолет.