прокуратура
прокуратура / DarikNews.bg, Архив
Районна прокуратура – Кюстендил е предала на съд жена, отправила закани за убийство по време на битов скандал в с. Габрашевци, Община Трекляно. На 04.09.2018 г., в махала „Богдановци“ в с. Габрашевци, между обвиняемата С.З. и Н.С. възникнал спор, като поводът за това станала забележка относно изхвърлянето на кофи с изпражнения на животни. Обвиняемата се възпротивила на упреците на жената, чийто имот се намирал в близост до нейния и започнала да я удря и блъска с ръце. Н.С. се изплашила, влязла в двора на имота си и, за да се предпази от С.З., отворила широко вратата и пуснала кучето, което било в двора. Тъй като животното познавало живеещата в съседство С.З., то не я нападнало, нито дори тръгнало в посоката на агресивната жена.

Тогава обвиняемата З. заявила на Н.С., че ще я „застреля“, обърнала се към сина си и му казала да „донесе пистолета, да убие стопанката, кучето и внучето“. След отправената закана, тя се върнала с пистолет в ръка, който насочила срещу пострадалата и отново я заплашила, че ще я застреля. В този момент разстоянието между двете жени било около 10 метра.

Заедно с внука си, Н.С. успяла да се укрие зад постройка в двора и да се обади на телефон 112. На място пристигнали полицейски служители на гранична полиция, на които с протокол за доброволно предаване обвиняемата С.З. предала газов пистолет марка „Blow – M – 06“, калибър 6 мм.
Предстои наказателното производство срещу обвиняемата С.З. да продължи в съда, информира пресцентъра на Апелативна прокуратура- София.
 
Дарик- Кюстендил