Прокуратурата обяви Росен Тимчев за чист пред закона
Прокуратурата обяви Росен Тимчев за чист пред закона / Дарик- Кюстендил, архив

Бившият лидер на ГЕРБ- Сапарева баня Росен Тимчев не е нарушил закона и досъдебното производство срещу него се прекратява, реши Софийска градска прокуратура. Разследването бе по повод "изчезването" на 5 000 лв. от Дирекцията по вероизповеданията предназначени за храм „Св. Архангел Михаил" в Сапарева баня.

"Властите официално установиха, че нямам никаква вина по случая. Бяха проверени банкови сметки, документи, включително бяха разпитвани хора и това, което бях казал преди 2 години, че нямам вина се потвърди. Упражняваха се на мой гръб, не очаквам извинения. Те си постигнаха целта да ме очернят и да ме отстранят от позицията която заемах", коментира Тимчев пред Дарик.

Скандала се разгоря по време на предизборната кампания преди 2 години. Сумата от 5 000 лв. е преведена вместо по сметката на настоятелството на храма, по сметката на общинския координатор на ГЕРБ Росен Тимчев, който съдейства за отпускането на сумата.

"Парите отдавна стигнаха до храма. Моето име бе умишлено намесено от роднина  на служители на общината, които аз съм предавал многократно за нарушения на прокурор. Аз поисках пълна проверка и се установи, че нямам вина, напротив ако не бях използвал контактите си тази сума нямаше да стигне до този храм", заяви Тимчев. Той опроверга информацията, че ще се върне в ГЕРБ.

"Опровергавам слуховете, че са ми се обаждали от партията, че са ми се извинявали, че ще се върна на старата позиция. Тогавашният областен председател Микев предпочете да ме остави под куршумите на моите обвинители., така че е изключено да се върна в ГЕРБ", заключи Росен Тимчев.