/ IStock
Окръжна прокуратура-Кюстендил е внесла в съда обвинителен акт срещу Н.И. на 50 години за извършено от него, при условията на опасен рецидив, умишлено убийство, съобщиха от обвинението. 

По обед на 20 март 2020 г. обвиняемият бил пред лятното кино в Кюстендил с Л.Л., В.А. и М.А. Четиримата седяли на пейките и консумирали алкохол. Това продължило на няколко места, които те обиколили през деня в града.

Около 21:15 часа компанията излязла от заведение. М.А. прегърнал Л.Л. Обвиняемият Н.И., който към онзи момент бил много пиян, възприел това с чувство на ревност.

Това се дължало на факта, че имал интимни отношения с нея. Въпреки настояването му Л.Л. да върви до него, жената продължила да придружава другия мъж от компанията.
Не след дълго обвиняемият с ритник влязъл в дома, в който Л.Л. отишла с М.А. Грубо я извел навън и й нанесъл побой.


Двамата се прибрали в къщата на ул. „Риша“. Н.И. продължил да пие алкохол и да нанася удари с юмруци на пострадалата жена - по главата, ръцете, гръдния кош и корема, стискал я с ръце за шията. Това не спряло и след полунощ.

Вследствие на жестокия побой Л.Л. починала. От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта на пострадалата се дължи на тежката черепно-мозъчна травма, довела до остри нарушения на дихателната и сърдечно-съдовата дейност с последващото им спиране.

Предстои делото срещу Н.И., който е многократно осъждан, да продължи в съда.