/ netinfo
Инвестиционно предложение за  реконструиране на съществуващи сгради /бивши производствени/ в „База за производство и съхранение на сокове-реконструкция на съществуваща сграда“ и „Предприятие за преработка на био плодове -реконструкция на съществуваща сграда“ е постъпило в община Кюстендил.
 
Базата за производство и съхранение на сокове ще се помещава в съществуваща едноетажна ,строена с производствено предназначение сграда със стандартна стом.бет. конструкция,тухлени стени. Намира се в гр.Кюстендил, кв.94 б, УПИ ХХI, сграда с идентификатор41112.501.157.1.

Производствената площ на обекта е с застроена площ 342м2. В проектирания обект се предвижда да се произвеждат директни плодови сокове. Това са сокове, които се произвеждат директно от пресни плодове без добавка на захар, подсладители, ароматизатори,вода и консерванти и се отличават със своите отлично запазени натурални вкусови качества.

За нуждите на обекта с леки прегради с покритие пригодно за хранително производство ще бъдат обособени производствените, санитарно-битови и помощни помещения.

Предвижда се годишно да се преработват до 125 тона череши и 125 тона арония от собствени градини.

Производственият процес ще се помещава на малка площ и ще се обслужва от четирима работника и 1 технолог.
 
Предприятието за преработка на био плодове ще се помещава в две долепени съществуващи едноетажни , строени с производствено предназначение сгради със стандартна стом.бет.конструкция, тухлени стени. Намира се в гр.Кюстендил, кв.94 б, УПИ IХ, сгради с идентификатори 41112.501.158.1 и 41112.501.158.2 по КККР. Производствената площ на обекта е с застроена площ 1289 м2. В проектирания обект се предвижда да се преработват биоплодове чрез замразяване и сушене.

За нуждите на обекта с леки прегради с покритие пригодно за хранително производство ще бъдат обособени производствените, санитарно-битови и помощни помещения. Наличната сграда позволява и технологичния проект ще предвиди отделни вход/изходи с оглед непресичане технологични потоци.

Суровина за производството и производствен капацитет

Предвижда се годишно да се преработват от собствени градини:

Сушени био плодове:
- 300 тона био слива

Замразени био плодове:
- 150 тона малина
- 50 тона череши

Заложената производствена програма осигурява активна дейност на предприятието през по-голямата част от годината.

Производственият процес ще се обслужва от 15 работника 10жени и 5-ма мъже, в това число технолог, началник склад и началник производство.