Полицията хвана трима специалисти в кражбите на трансформаторно масло
Полицията хвана трима специалисти в кражбите на трансформаторно масло / ОД МВР- Кюстендил

Група специализирана в кражби на трансформаторно масло, установиха бобовдолски полицаи. Тя включва трима мъже са от с. Мламолово. Те са взломили 4 трафопоста на територията на община Бобов дол и два на територията на община Дупница, за времето от 28.12.2010 до 06.01.2011 г.

Мъжете, на възраст между 30- 39 години са извършвали кражбите с микробус «Нисан». Били са оборудвани с уреди за взломяване на металните врати на трафопостовете и ръчна помпа за източване на трансформаторното масло.

Полицията хвана трима специалисти в кражбите на трансформаторно масло
netinfo

При извършените процесуално-следствени действия, служителите на полицията в Бобов дол са открили в дома на най-младия част от откраднатото масло - 30 туби с различна вместимост и оборудването за извършване на кражбите.

Издирвателните мероприятия полицаите са предприели веднага след подаден сигнал от представителите на ЧЕЗ в Дупница. Микробусът и откритото количество трансформаторно масло са иззети в РУП Бобов дол. Срещу тримата мъже е започнато досъдебно производство за извършена кражба, с ползване на МПС и технически средства.

Двама от мъжете са известни на полицията като извършители на кражби и хулигански прояви. Осъждани са, като единия наскоро е изтърпял ефективна присъда, съобщава говорителят на ОД МВР- Кюстендил Катя Табачка.