Партньори- Кюстендил
Партньори- Кюстендил / netinfo
Популяризиране на традиционни игри и спортни дисциплини, като средство за повишаване на физическата активност, както и социално включване на хора с увреждания е основната цел на проекта „СТАРТ  – активизиране и интегриране на хора с увреждания, чрез адаптиране на традиционни игри и спортни дисциплини”, реализиращ се по програма Еразъм + Спорт.  Водеща организация в международното партньорство отново е Спортно сдружение за хора с увреждания „Старт“, гр. Познан, Полша, а партньори в изпълнение на проекта са Сдружение „Партньори-Кюстендил“, България, Фондация „Здраве, социални дейности и образование“, гр. Сома, Турция и Сдружение „Бравура кооператива“, гр. Делчево, Македония. 

Партньори- Кюстендил
netinfo

Това е четвърти съвместен проект на полската и българската организация. „Изключително ползотворно и трайно сътрудничество, което ни е дало страшно много. „Старт“, Познан е организация с над 50 години опит в работата с хора с увреждания и от тях винаги има какво да научим. Всеки път се възхищавам от професионализма им и се прекланям пред всичко, което са направили, правят и ще продължат да правят за хората с увреждания в Полша и по света“, каза Веска Миланова, председател на Сдружение „Партньори- Кюстендил”.

Партньори- Кюстендил
netinfo

„Това сътрудничество по линия на проектите създаде между нас една приятелска атмосфера. Проектите са насочени към хора с увреждания. Убеден съм, че както и предходните, този проект ще приключи с едни добри резултати“, сподели Ромуалд Шмидт – президент на Спортно сдружение за хора с увреждания „СТАРТ“ гр. Познан, Полша.

Проектът цели още културен обмен и споделяне на добри практики.

Партньори- Кюстендил
netinfo

Работната среща ще е в последната седмица на месец юли и включва поредица от теоретични занимания, както и много демонстрации на традиционни за партниращите държави игри и практическа работа.
„Основната идея на проекта е да се подобри начина на живот на хората с увреждания чрез спортни дейности. Този път основния метод за това ще бъдат традиционни видове спорт и традиционни игри. Основната ни задача ще бъде да адаптираме тези игри към хора с увреждания“, уточни още Ромуалд Шмидт. Проектът е с продължителност година и половина и приключва до края на 2018 г.
 
Партньори- Кюстендил