Подобряване работата на патрулните полицаи иска комисар Стамболийски
Подобряване работата на патрулните полицаи иска комисар Стамболийски / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Намаляване на битовата престъпност и подобряване на патрулно- постовата дейност са сред приоритетите на новият директор на ОД МВР- Кюстендил, комисар Елиан Стамболийски.
"Обстановката в региона е сравнително спокойна. Патрулните полицаи са първи на произшествието, присъствието им има превантивен характер. Пример за това е и черешовата кампания, по време на която рязко намалява и битовата престъпност", коментира комисар Стамболийски. Планира се насищане на полицейско присъствие, особено в районите, където се събира криминалния контингент.
Служители на ОД МВР- Кюстендил охраняват прибирането на черешовата реколта от началото на месеца, а от понеделник в смесени екипи се включи и Жандармерията. До момента няма сигнали за кражби на продукция.

"От началото на годината в Кюстендил няма крупна, планирана домова кражба, но това не означава, че не наблюдаваме престъпни групи, специализирани в тази дейност", каза директорът на ОД МВР- Кюстендил. За първите 5 месеца на годината се отчита и намаляване на регистрираните престъпления.
Комисар Стамболийски отговори на въпрос на Дарик - ще прави ли кадрови промени в дирекцията?, като каза, че за 3 дни на поста не е имал време да мисли по темата. На този етап той работи и без заместник.