Пирин разби Литекс в Кюстендил, началото даде Дани Младенов
Пирин разби Литекс в Кюстендил, началото даде Дани Младенов / netinfo

Кюстендилският футболист Дани Младенов бе в основата на категоричния успех на неговия "Пирин" с 4:1 срещу "Литекс", на стадион "Осогово" в Кюстендил. Младенов откри резултата в 25 мин, след като направи смешни защитниците на Литекс, преминавайки двама от тях и стреляйки от 12 метра, право в центъра на вратата на Галато. Юношата на "Велбъжд" можеше да вкара още голове за "орлетата", но ударите му бяха спасени от вратаря или минаха на сантиметри в аут. В този мач Дани Младенов надигра напълна национала Радостин Кишишев.

Ивелин Попов изравни в 51 мин., като с удар от десния ъгъл на вратарското поле не остави шанс на Макенджиев.

Само 10 минути лидерите в класирането си мислеха, че могат и да спечелят мача, до 61 и 62 минути, когато Драги Коцев и Борис Кондев направиха резултата 3:1 за "Пирин". Разгрома за "Литекс" дойде в 85 мин. с 4- ти гол за "Пирин" вкаран от Златковски.

"Радваме се всички, защото срещу лидера да направиш такъв мач, това се помни и остава в историята. Този път всичко, за което си говорихме с момчетата се получи, особено контраатаката, която правим много добре", каза старши треньорът на "Пирин" Стефан Грозданов.

"Доказахме, че можем да направим нещо качествено, само с български футболисти, без звезди. Момчетата показаха амбиция и високо чувство за отговорност", коментира един от основните акционери на "Пирин" Николай Галчев. Той изрази надежда, че следващия домакински мач срещу "Локомотив"- София ще бъде в Благоевград, въпреки че на орлетата им върви на стадион "Осогово".

"Пирин" разби "Литекс" в Кюстендил, началото даде Дани Младенов
netinfo