Петър Паунов: Официалната издръжка за ликвидатора на ВиК е 25 хил. лв.
Петър Паунов: Официалната издръжка за ликвидатора на ВиК е 25 хил. лв. / Дарик- Кюстендил, архив
Петър Паунов за ВиК- Кюстендил, в ликвидация
66150
Петър Паунов за ВиК- Кюстендил, в ликвидация
  • Петър Паунов за ВиК- Кюстендил, в ликвидация

Съдът да назначи синдик във ВиК- Кюстендил, за да приключи сагата с ликвидацията на водното дружество, ще настоява кметът на Кюстендил Петър Паунов.
"Трябва да престане с тормоза над съгражданите ни. Има предложение от министерството да бъдат отписани задължения по давност, за над 176 000 лв. и предполагам, че това е целта, да премине дружеството в производство по несъстоятелност. Предупредили сме отдавна, че ликвидацията натоварва", коментира кметът на Кюстендил. Позицията му бе подкрепена с решение на Общинския съвет. Представителят на общината, на общото събрание на 5- ти септември няма да приеме годишния отчет на ликвидатора.
Кметът Паунов уточни, че в общината няма обяснително записва към отчета и много от дейностите, за които са правени разходи остават скрити.
"Това което видях е, че само годишния разход за ликвидатора, официалния е 25 хил. лв. Не можем да сме наясно, какви суми са изтичали и накъде? Колегите подкрепиха да се противопоставим на приемането на отчета и разбира се да потърсим повече информация, но според нас дружеството трябва да бъде вкарано в несъстоятелност.
Разходът за издръжка на ликвидатора е 25 хил. лв., а за персонала- 44 хил. лв. Не можем да предвидим, какво се крие зад- 448 хил. лв. за цялостна издръжка", заяви Петър Паунов.