В Кюстендил, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, пръв е Петър Паунов, местна коалиция ГЕРБ с 28,45 на сто от гласовете, следван от Огнян Атанасов, Партия на Зелените, с 25,99 на сто от пуснатите бюлетини. В Дупница при обработени 100% СИК протоколи пръв е Първан Дангов от БСП с 35,91% от гласовете, следван от Методи Чимев от ГЕРБ с 25,20%.

В Дупница при обработени 95,98 на сто СИК протоколи пръв е Първан Дангов от БСП с 35,77% от гласовете, следван от Методи Чимев от ГЕРБ с 25,15%.

Радко Петрунов от коалиция "БСП за България" е преизбрана за кмет на община Трекляно, показват данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) при 100 % обработени протоколи от секционните комисии към 06:00 часа тази сутрин. За него са гласували 419 избиратели, което е 65,57 % от имащите право на глас.  

В кметската надпревара втора е Ани Симеонова от ПП ГЕРБ с 29,42 % (188 гласа), а трети - Денчо Спиров от "Възраждане" с 2,19 % (14 гласа). Десет избиратели в община Трекляно (1,56 %) не са подкрепили никого.

Дългогодишният кмет на община Рила Георги Кабзималски от партия ГЕРБ печели избори в Рила с 54,23 процента доверие, при 100 процента обработени протоколи в Общинската избирателна комисия.

На второ място по гласове е Елена Александрова-Георгиева, кандидатът за кмет на Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" в Рила, с 38,69 процента подкрепа. Трети е Владимир Владимиров от "БСП за България" с 4,63 на сто от гласовете, а 1,52 процента получава кандидатът на "Левицата!" Таня Булянска.  

Досегашният кмет на Бобов дол Елза Величкова е получила 65,74 от гласовете на избирателите, сочат резултатите при 100 процента обработени протоколи от секционните избирателни комисии в общината. Тя е подкрепена от коалиция "Партия на зелените" ("Партия на зелените", "БСП за България", "Има такъв народ", "Заедно за силна община") и досега има два кметски мандата. 

След нея се нарежда Юлиан Божанов - ПП "ГЕРБ", който е получил 22,23 процента то гласовете. Трети с 5,75 на сто е Владимир Станоев от "Възраждане". Любен Станчев от КОД (Консервативно Обединение на Десницата) има 1,31 процента от гласовете, Петър Василев от "Пряка демокрация" - 1,06 процента.

Най-много гласове - 49,6 процента е получил при вчерашният вот досегашният кмет на община Кочериново Иван Минков, който е кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на общината, показват резултатите от обработени 100 процента от протоколите на секционните избирателни комисии. След нето по резултат е Станислав Горов от "Граждани за общината". Той има 28,63 процента подкрепа. Трети е Димитър Вретенарски от коалиция "ПП-ДБ" с 13,68 процента доверие. Следва Костадин Катин от "Бъдеще за родината" - с  4,52 процента и Любка Джонова от "Възраждане" - 2,46 процента.

Балотаж между Калин Гелев - ПП ГЕРБ и Васил Маргин от местната коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" (коалиция от партии "България на регионите" и политическа партия "Земеделски народен съюз") ще определи кмета на Сапарева баня. Това сочат резултатите при 100 процента обработени протоколи от секционните избирателни комисии. Гелев е събрал 39,19 процента от гласовете на избирателите, Маргин - 27,21 на сто.

След тях са Явор Дамянов ("БСП за България") - 14,93 процента, Димитър Джоргов от местна коалиция "Има такъв Народ“ (ПП„Обединени земеделци“) -11,16 процента, Ангелина Станоева от"Възраждане"- 2,81 процента, Михаил Кметски от "Бъдеще за родината" - 1, 78 процента.

Досегашният кмет на община Невестино Димитър Стаменков се пребори за пореден, шести мандат, след обработени 100 процента от протоколите на избирателните секции. Той е получил 58,94 процента подкрепа. Кандидатът на местна коалиция "ВМРО-БНД, ГЕРБ, ЗНС, "Бъдеще за родината" Любомир Христов има 19,88 процента от гласовете. Антоанета Георгиева, кандидат за кмет за община Невестино от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" има 14,15 процента, а Юлиян Атанасов от "Възраждане" - 5,21 на сто.

Няма избран кмет на първи тур в Бобошево, сочат резултатите от сто процента обработени протоколи в Общинската избирателна комисия. Пръв по резултат е досегашния кмет с четири мандата Крум Маринов от "БСП за България" - 43,97 процента. След него - с 21,59 процента е Стефан Тачев - кандидатът за кмет на община Бобошево, издигнат от коалиция "Граждани за Общината"  ("Граждани за Общината", Партия "Консервативна България").

Кандитатът на ГЕРБ Иван Каназирски получава 16,92 процента подкрепа, Антоанета Йорданова от "Възраждане" - 11,28 на сто, Венцислав Цветин - "Партия на зелените" - 4,73 процента.
БТА, БГНЕС