Васил и Георги Илиеви
Васил и Георги Илиеви / netinfo
Петима борци от спортен клуб “Васил и Георги Илиеви” пътуват с треньорите Валери Райчев и Димчо Загоров за Държавния личен шампионат за юноши, който ще се проведе в Бургас.

Схватките ще са по новия формат, който Международната федерация по борба (UWW) въведе от 1 януари 2018 г., а именно в два дни с кантар преди старта на всеки от състезателните дни.

За медал ще се борят: Йоан Спасов - 55 кг; Николай Костадинов и Бойко Стоичков - 67 кг; Димитър Илиев - 72 кг и Стефан Тодоров - 77 кг.
Димитър Илиев е актуалният носител на приза Спортист №1 на Спортно училище “Васил Левски” в Кюстендил за 2017 година.

Надпреварата в класическия стил е както следва::
17 януари в конферентната зала на хотел "Авеню"
- 16.00 часа - съдийски семинар
- 17.00 часа - техническата конференция
- 18.00 часа - жребий за класическия стил
18 януари - спортна зала "Никола Станчев", квартал "Меден рудник"
- 7.30 часа - Мерене, толеранс 1 кг
- 10.00 часа - Елиминации
19 януари - спортна зала "Никола Станчев", квартал "Меден рудник"
- 7.30 часа - Мерене, толеранс 2 кг
- 10.00 часа - Репешажи и финални срещи
 
Българската федерация по борба призовава клубовете и треньорите да следят стриктно техните състезатели да излизат на тепиха с новите трика, които са утвърдени от Световната федерация (UWW) за международни състезания, световни, европейски първенства и олимпийски игри. П

ри нарушение UWW ще наказва БФ Борба, а респективно санкциите ще бъдат налагани на съответния клуб и некоректния състезател.

Според промяна в наредбата да провеждане на състезания, от вътрешния календар на БФ "Борба", отпада ограничението по трима състезатели от един клуб да има във всяка категория.



 
 
Дарик- Кюстендил