/ „Софийска вода“ АД
Екипи на водния оператор "Кюстендилска вода" успяха да отстранят изключително сложна авария, причинена от придошлите води на река Елешница на водохващането на село Ваксево, в землището на село Страдалово, община Невестино, съобщиха от дружеството.

Причина за аварията са станали обилните валежи от 40 л./кв. м. в събота. Излизайки от коритото си, реката е скъсала стоманен водопровод, в резултат на което водоподаването към село Ваксево е преустановено.

„Кюстендилска вода“

Въпреки тежките условия - високото ниво на водата и невъзможността за преминаване на техника, работата по отстраняване на аварията е започнала в същия ден от дежурни екипи.

В неделя до 18:30 вечерта, други три екипа с помощта на специализирана техника са успели да възстановят водопровода и да отстранят аварията. Възстановено е било подаването на вода за всичките 180 абонати на дружеството през зимния сезон, кадаха от "Кюстендилска вода". 

"В продължение на няколко часа служителите на "Кюстендилска вода" са почистили речното корито и са обособили път за техниката", обясни Борислав Панев - технически ръководител направление "Технически райони".

В помощ на аварийните екипи са се притекли местни жители. Съдействие е оказано от кметския наместник на с. Ваксево и от Община Невестино. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елица Иванова, БТА