Община Дупница
Община Дупница / Дарик-Кюстендил, архив
На 14 септември ще се проведе конкурса за управител на общинската болница- МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница. Документи кандидатите могат да подават до 12 септември. Изискванията към тях са да притежават образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина и квалификация по здравен мениджмънт или лица с образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт, да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист.
Кандидатите ще трябва да представят програма за развитието и дейността на болницата за тригодишен период. Конкурсът ще се проведе на три етапа – проверка на документите, представяне на програмата и събеседване.

Това ще бъде поредния опит за избор на управител, след като предишните се провалиха поради липса на кандидати или не достатъчно добри оценки, а последният който беше одобрен от комисията не беше одобрен от ОбС.
 
Дарик- Кюстендил