Открит урок по предприемачество в Дупница
Открит урок по предприемачество в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Открит урок на тема: „Предприемачеството - ключова компетентност в българското училище" ще се проведе утре в заседателната зала на община Дупница, във връзка със „Световната седмица по предприемачество". В него ще участват ученици от 10г, 11г, 12г клас - профили „Предприемачество и бизнес" и „Стопански мениджмънт", при Гимназия „Христо Ботев" гр. Дупница.
Младите предприемачи разделени в екипи ще представят свои презентации и групови проекти. Като основна задача поставена от учителя им Димитър Кърнолски е да покажат, че предприемачеството е една от базовите ключови компетентности в училище.Урокът е част от серия инициативи на „Джуниър Ачийвмнт - България" в рамките на „Световната седмица по предприемачество" и ще бъде открит от директора на Гимназия „Христо Ботев" гр. Дупница, Геновева Ризова.

В открития урок в качеството си на бизнес консултант ще участва арх. Асен Пилев - представител на реалния бизнес в гр. Дупница и родител на ученик от Гимназия „Христо Ботев" и Мая Кючукова - кариерен консултант в Бюрото по труда гр. Дупница, които ще споделят своя опит и възможностите за кариерно развитие на учениците.