/ iStock/Getty Images
Голям коледен базар в подкрепа на 3-годишния Огнян Огнянов от Кюстендил се организира в събота на централния площад "Велбъжд" в Кюстендил.

Момченцето има увреждане на слуха, а за оздравяването му са необходими над 30 000 евро. Инициативата е подкрепена от Община Кюстендил, спортния клуб по лека атлетика "Пауталия", граждани и ученици, които ще се включат в продажбата.

Над 200 артисти от цялата страна са приготвили за базара играчки, накити, зимни шалове, шапки и картини.

"Всичките неща, приготвени от жители на Кюстендил, както и тези, които пристигнаха от цялата страна, са много красиви и неповторими. Хората са ги изработили специално за базара", каза Ани Дочева, една от организаторите. Тя приканва всички граждани и гости на Кюстендил да заповядат на площад "Велбъжд" и да подкрепят семейството на малкия Оги. Базарът ще бъде отворен от 11.00 до 15.00 часа.

В него ще се включат и местни заведения - с пици на пещ, гофрети и топъл чай.

Благотворителен търг в помощ на семейството на момченцето подготвя и галерията в Кюстендил, съобщи директорът й Валентин Господинов. Над 25 художници са изявили желание да се включат в благотворителната инициатива, която ще се състои през следващата седмица в художествената галерия.
БТА