Омбудсманът Мая Манолова: Призовавам българите да упражнят правото си на глас
Омбудсманът Мая Манолова: Призовавам българите да упражнят правото си на глас / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Националният омбудсман Мая Манолова упражни правото си на глас на балотажа на президентските избори в секция №33, в поликлиниката н Кюстендил, придружена от дъщеря си Ралица.

Преди да гласува, Манолова погледна урната с бюлетините, за да провери, дали има такива, които са се разгънали и се вижда вота върху тях.
"Демокрацията е право на избор. Надявам се максимален брой българи да се възползват от тази възможност, за да са силни институциите, за да е силна демокрацията, трябва хората да гласуват. Това е и моя призив да упражнят правото си на глас. Нека е толкова активно и още по- активно, колкото беше на предния тур. Гласувах да успешна, за достойна България, за доброто на българските граждани за нашето самочувствие", заяви Мая Манолова.
По- ниска от първия тур избирателна активност отчетоха от секция №33, спрямо първия тур, към 12, 40 ч. Бюлетина бяха пуснали 230 избиратели от 980 по списък или 23, 5%. Това е с около 100 души по- малко от предната неделя, споделиха от комисията. Гласуването ставаше бързо, без опашки, на моменти дори нямаше гласоподавател в секцията.

Омбудсманът Мая Манолова Призовавам българите да упражнят правото си на глас
netinfo