Огнян Пешев с лекция за използването на ръцете и лактите пред Йорн Ларсен
Огнян Пешев с лекция за използването на ръцете и лактите пред Йорн Ларсен / Личен архив

Инструкторът на футболните съдии за Кюстендилска област Огнян Пешев участва на семинар в Сливен, заедно с колегите си отговарящи за останалите 27 области. Те се запознаха с най- новите методи за обучение на съдиите. Специални гости бяха бившият международен съдия Йорн Ларсен от Дания и Ейдриън Каса от Малта.

Всички инструктори получиха лаптопи и мултимедийни проектори, купени със средства от УЕФА, които по БФС получава по договора за конвенцията за футболното съдийство.

В семинара се включиха членовете на Съдийската комисия, начело с председателят й Костадин Костадинов, главният методист на комисията Детелин Баялцалиев и колегите му, които отговарят за 4- те зони.

/ Огнян Пешев с Йорн Ларсен /

Огнян Пешев с лекция за използването на ръцете и лактите пред Йорн Ларсен
netinfo
 

"Това бе втори по рода си семинар на инструкторите през тази година. Аз участвам като методист от времето на Митко Чуков. Целта е уеднаквяване на критерия на съдийството в Европа. Създаването и обучението на кадри. Това, което се свири в Шампионската лига, да се свири и в областните групи. Хората гледат много мачове и се интересуват. Ние трябва да се обучаваме непрекъснато. Тенденцията е да излезем от залите, където се обучаваме, а да излезем със съдиите на терена.  На мен ми бе дадена да разработя и изнеса темата "Използване на ръцете и лактите във футболната игра", каза за Дарик инструкторът за Кюстендилска област Огнян Пешев. Има идея инструкторите от отделните области да изнасят лекции по т. нар. разменено гостуване.