Читалище Братство
Читалище Братство / netinfo
Общински форум „Училищна панорама и панорама на професионалното образование - Кюстендил“ ще се проведе днес и утре в Читалище „Братство“.
Регионално управление на образованието кани учениците, родителите, представители на образователните институции, представители на бизнеса и обществеността да вземат участие във форума.

Той има за цел информиране на учениците от седми клас и техните родители с предлаганите профили и професии в профилираните и професионалните гимназии от община Кюстендил, включени в държавния план-прием за учебната 2018/2019 година, осигуряване на информиран избор и кариерно ориентиране на учениците от седми клас от училищата на територията на община Кюстендил и повишаване на интереса към професионалното образование и обучение.

Общинският форум „Училищна панорама и панорама на професионалното образование“ ще бъде официално открит на 10 май, от 14:00 часа в Читалище „Братство“. Организатори на форума са: РУО, Община Кюстендил, ЦПЛР-ОДК и Читалище „Братство". И в двата дни - 10 и 11 май, форумът ще е отворен за посещение от 14:00-18:00 часа.