Областният управител събра шефове да решат проблем в село Бадино
Областният управител събра шефове да решат проблем в село Бадино / Областна управа- Кюстендил

Областният управител инж. Владислав Стойков посети на място село Бадино, община Бобошево, във връзка с подадена жалба на жители, за спад в нивото на главна улица на селото. На работната среща, по молба на областния управител пристигнаха на място и  Дамян Дамянов, заместник- директорът на Югозападно Държавно предприятие; Атанас Диманков, директор на Държавно горско стопанство Дупница; Здравчо Тодоров, директор РДГ Кюстендил, директорът на РДНСК Параскева Мицова, кметът на община Бобошево Крум Маринов и народният представител от ПП ГЕРБ Емил Гущеров.

Присъстващите  бяха запознати детайлно от  жители от село Бадино с проблема, който се наслагва с години наред, а именно спадът на нивото на улица на селото, поради преминаване на тежкотоварни автомобили с дървен материал от планината. Кметът на общината Крум Маринов припомни, че през годините независимо от малките бюджети на общината са извършвани насипи на улицата, но при порои отново тя се издълбава.

На място се взеха няколко решения за предприемане на незабавни действия, за да не се стига до по- голямо пропадане на главната улица и до компроментиране на къщите в селото. Като най-бързи мерки, ще бъде поставен обозначителен знак за забрана на преминаване на тежкотоварни автомобили над 10 тона. До няколко дни ще бъде извършен насип и подравняване на отсечката, дълга около километър. След снеготопенето, в началото на следващата година ще бъде направен и отводнителен канал, за да не се стича вода по неасфалтираната улица и това отново да провокира пропадането й, информират от областна администрация.

Депутатът от ПП ГЕРБ Емил Гущеров пое ангажимент за решаването на проблемите, според посочените срокове.

Областният управител инж. Владислав Стойков пое ангажимент пред жителите на Бадино,  в най-кратки срокове да бъде  възстановена крайпътна мантинела при входа на селото.