Никол Стамболийска демонстрира добра форма и даде точна прогноза
Никол Стамболийска демонстрира добра форма и даде точна прогноза / BGathletic.com

Кюстендилската лекоатлетка Никол Стамболийска се класира 7- ма та първото за 2014 година състезание. Това бе I-ият открит турнир в зала за спринт и препятствени бягания „НСА", който се проведе на закритата писта на Спортната академия. Стамболийска завърши спринта на 60 метра, с резултат 7, 8 сек. Тя остана на стотни от финала, като последния резултат за влизане в него бе 7, 6 сек. Неприятното бе, че състезателката на завършила на шесто място след това не стартира на финала.Спринтът спечели Полина Кираджийска (Левски), с време от 7.3 сек. Надежда Рачева (КЛАСА) зае второто място със 7.4 сек, а Елена Георгиева (Атлетик - София) със 7.5 сек се класира трета.
Никол Стамболийска се тренира от Цветелина Кирилова и се състезава за нейния клуб. След десет дни започват националните първенства в зала.
Женският спринт предизвика голям интерес за публиката, бяха сформирани залози за победата в дисциплината. Плътните резултати от сериите успяха да съберат голям брой мнения, но Полина Кираджийска в крайна сметка донесе парична премия на петима запалянковци. Сумата от „внесените" в залога пари си разделиха петимата доверили се на Кираджийска - треньорката и рекордьорка на 1000 м в зала Цветелина Кирилова, нейната талантлива състезателка Никол Стамболийска, бившата шампионка в бяганията Симона Миланова, настоящата шампионка на 400 м Николина Николова и нейният приятел и състезател на 400 м Иван Тодоров, информира BGathletic.com.