Намаляват криминалните престъпления, увеличават се ПТП
Намаляват криминалните престъпления, увеличават се ПТП / Влади Владимиров

Намаление на криминалните престъпления и увеличение с 4% на разкриваемостта им, отчете директорът на ОД МВР- Кюстендил, комисар Георги Джоглев, за първите 6 месеца на годината. Извършени са 1 200 криминални престъпления, което е с 90 по- малко, в сравнение със същия период на 2011 година. Изчислено на 100 000 души, това е с 10 престъпления по- малко, уточни комисар Джоглев.

Три са тежките криминални престъпления, две убийства в Дупница и едно битово. И трите са разкрити, а извършителите са с постоянна мярка "задържане под стража".

По линия на "икономическата престъпност" са конфискувани 44 000 кутии с цигари, 110 кг насипен тютюн и 100 литра алкохол.

Само три са регистрираните кражби на череши и то в Кюстендил, а не в масивите по селата, отчитат от полицията.

Увеличават се ПТП. Те са с 49 повече, в сравнение със същия период на 2011 година. Убитите на пътя са обаче по- малко. "Основно пътния травматизъм е свързан с главен път Е- 79. Надявам се с пускането на новия ЛОТ от автомагистрала "Струма" произшествията да намалеят", коментира комисар Джоглев.

Следващата седмица, той и областният управител Владислав Стойков ще посрещнат европейския съветник на министър Цветан Цветанов, който е французин по народност.