Наемат безработни по насърчителни мерки, в авариини групи и за Старт в кариерата
Наемат безработни по насърчителни мерки, в авариини групи и за Старт в кариерата / Дарик- Кюстендил, архив

Предстои сключването на договори с 46 безработни лица по насърчителните мерки за заетост. Обявен е списъка с работодателите, които ще наемат за период от 6 месеца до 1 година безработни от "рисковите групи"- младежи до 29 години, майки на деца до 3 години, хора с трайни увреждания над 50% или на възраст над 50 години.
"До момента са сключени договори със 117 безработни по насърчителните мерки. Те ще стажуват или работят на различни длъжности при 100 работодатели. От тях 36 са младежи до 29 години", заяви директорът на Бюро по труда- Кюстендил Юлияна Хаджиева.
През месец август са назначени на работа 40 безработни в "аварийни групи", към общините Кюстендил и Невестино, и Областна администрация. Предстои назначаването на още 100 души.
От Бюро по труда са възстановили средствата за пътуване от и до работното място на 105 работници, като Хаджиева отбеляза, че тази схема се развива много успешно в района.
Тече подбора и по програмата "Старт в кариерата", като е обявено първото класиране на безработните младежи, които нямат стаж по специалността си. Предстои сключването на договори.