Над 7500 лв. събраха в Дупница за Бети
Над 7500 лв. събраха в Дупница за Бети / Маргарита Петрова,Дарик радио

Над 7500 лв. бяха събрани от благотворителната кампания за 2 -годишната Бети от Кюстендил.
Месец юли мина под знака на благотворителността в Дупница. Възрастни, а и много деца в включиха в кампанията. Днес бяха отворени кутиите, които бяха поставени в два от магазините в Дупница и сферата, в която децата на Дупница събираха пари. След отварянето им и преброяването на парите стана ясно, че в тях има 2 851 лв. Габриела, Лъчезара и Стела са част от групата деца, които в продължение на няколко седмици правеха гривни и ги продаваха. Днес те имат послание към Бети - да бъде силна и да знае, че много хора застават зад нея, и й пожелаха бързо да оздравее.
През целия месец юли фотографа от Дупница Росица Павлова снима благотворителни фотосесии в подкрепа на 2 годишната Бети. Така, с нейната инициатива и добрите сърца на хората бяха събрани 4 570 лв. Всички събрани средства ще бъдат преведени по сметката на Бети.
Под една или друга форма кампанията за малкото смело момиченце от Кюстендил, което се бори с левкимията продължава.
Сумата необходима за лечението на Бети е между 500 000 и 1 000 000 долара.
Гъбичната инфекция, която е получила е много рядка. Родителите не спират да пишат на клиники от цял свят.
В момента водят кореспонденция с китайска клиника. Оказа се, че клиниката има опит с лечението на тази инфекция, но за съжаление медикаментите са същите. За момента китайската клиника и лечебното заведение в Братислава ще осъществят контакт, за да обменят опит и да се опитат да помогнат на детето, докато се чака отговора от Америка. По последна информация от американската клиника, отговор ще има след последния рапорт за състоянието на Бети. То към момента е стабилно. Тази информация е публикувана в профила във ФБ „Да помогнем на Бети".

Над 7500 лв. събраха в Дупница за Бети
netinfo