Над 50 души от Кюстендилска област участваха в диалог с комисар Тибор Наврачич
Над 50 души от Кюстендилска област участваха в диалог с комисар Тибор Наврачич / netinfo

Представители на читалище „Братство 1869" и Европа Директно - Кюстендил взеха участие в Граждански диалог с комисар Тибор Наврачич, отговарящ за образование, култура, младеж и спорт към Европейския парламент. Партньор на комисаря в разговора с гражданите бе депутатът в Европейския парламент Ева Паунова (ЕНП). Диалогът с гражданите се проведе в Зала № 9 на НДК в София.
Публичната дискусия бе отворена за всички граждани, които искаха да чуят лично позициите на европейския комисар по важните политики, за които той отговаря, както и да споделят възгледите си за бъдещето на Европа.
В дебата се включиха над 50 участника от област Кюстендил - общински съветници, представители на местната власт, неправителствени организации, читалища, младежки организации и граждани.
Организирането на срещата бе с цел продължаване на инициативата за популяризиране на активното европейско гражданство, както и на темата за бъдещето на Европейския съюз през 2015 г. Организатор на поредицата от такива диалози в цяла Европа е Европейската комисия, а за срещите в България отговаря Представителството на ЕК в София.
Тибор Наврачич е европейски комисар по образование, култура, младежта и спорта от началото на ноември 2014 г. Преди това е бил министър на публичната администрация и правосъдието, вицепремиер, министър на външните работи и търговията в правителството на Унгария. От 2006 до 2014 г. е депутат в унгарския парламент.