Кюстендил
Кюстендил
  Незапомнено досега по мащабите си  честване на Деня на хората с увреждания  направи тази година Регионалната организация на Съюза на инвалидите в България.  Наличието на достатъчно голямо заведение винаги е било проблем за по-многолюдни тържества, но сега за клубовете на инвалида отвори врати ресторантът на общинския парк-хотел „Кюстендил“. Кметът Петър Паунов дойде още преди началото на тържеството да поздрави  кюстендилските членове на СИБ и специално председателката на Регионалната структура на съюза Валентина Симеонова, която заедно със своя екип се бе постарала организацията за събитието да бъде перфектна.  Гости на хората с увреждания в отредения за тях специален ден в международния календар бяха зам.-областният управител Райчо Цветин, който прочете поздравителен адрес от името на губернатора Виктор Янев, зам.-кметът по хуманитарните дейности Светослав Василев, Светослава Макенджиева – директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“,  както и  Ивона Разсийска, чиято  фирма е дългогодишен спонсор за дейностите на СИБ-Кюстендил.   Всички те получиха грамоти в знак на благодарност за доброто партньорство с  организацията на хората с увреждания.

КюстендилВалентина Симеонова отличи председателите на клубовете на инвалида в с. Шишковци – Теменужка Терзийска,  с. Слокощица  – Димитър Герасимов, и с. Пип. Чифлик- Методи Слишков, както  и активисти на организацията, за тяхната всеотдайна  дейност. Гостите от Общинската организация на СИБ-Дупница се отчетоха с разкошни цветя, огромна сладка погача и с много танци.

КюстендилТрети декември не е празник, а ден, който има за цел да привлече вниманието на обществото към  проблемите на хората с увреждания, нерядко дискриминирани или пренебрегвани като хора втора  категория. Ние сме благодарни, че тук, в Кюстендил, срещаме отзивчивост и подкрепа от страна на институциите и че имаме  верни приятели , които са насреща при  решаването на всеки  наш проблем, дори и без да ги търсим, сподели В. Симеонова. Специалната изненада за всички участващи в тържеството по случай Международния ден на хората с увреждания  беше фолклорната формация „Жива вода“ към читалище „Съгласие“ в с. Жабокрът, която  пристигна като подарък от Виолет Вьорлер и внесе много емоции и колорит в събитието, съобщи Виолета Атанасова, член на УС на СИБ-Кюстендил.

Кюстендил