РИМ Кюстендил
РИМ Кюстендил / netinfo
Национална научна конференция с международно участие „Музейните и архивни фондове – места на памет. Представяне на богатството на музейните фондове и архиви”, ще се проведе на 4, 5 и 6 октомври 2018 г. в град Кюстендил.

След успешното провеждане на две научни конференции на тема „Музейните и архивни фондове – места на памет. Представяне на богатството на музейните фондове и архиви от Югозападна България” в Кюстендил през 2016 и 2017 година, в които със свои доклади и съобщения участваха близо 60 специалисти от музеите и архивите в Югозападна България, тази година научната изява излиза извън границите на региона.

Конференцията е насочена към всички музейни и архивни специалисти в Република България – историци, етнолози, археолози, архивисти, консерватор-реставратори, уредници в природо-научните отдели, отдел „Фондове” и др. Няма хронологични и тематични ограничения за научните съобщения и доклади, информират от РИМ- Кюстендил.

Конференцията ще бъде открита на 4 октомври 2018 г., от 13:30 ч. в Конферентна зала на Регионален исторически музей – Кюстендил.
 
Дарик- Кюстендил