/ netinfo
Министърът на образованието Красимир Вълчев ще посети Кюстендил на 10 септември, по повод старта на новата учебна година, съобщи за Дарик началникът на Регионалното управление по образование Радостина Новакова.

Министърът ще бъде гост на традиционната работна среща с директорите на училища и детски градини от Кюстендилска област, представители на общините, работодателите и социалните партньори. Срещата е от 11 ч. в парк хотел “Кюстендил”. Преди това, министър Велчев ще има среща с областния управител Виктор Янев и кмета на Кюстендил Петър Паунов.

Учителите в България – изчезващ вид

Програмата на министъра на образованието предвижда посещение на ДГ “Мечта”, 4-то ОУ и ОУ “Христо Ботев” в село Невестино. И в трите учебни заведения се обучават ромски деца.
 

“Основна тема на работната среща ще бъде организацията на новата учебна година, проблемите и перспективите в сферата на образованието, както и приобщаващото образование, което е сред приоритетите на МОН”, каза още Радостина Новакова.

Началникът на РУО- Кюстендил бе категорична, че учебната година ще започне нормално във всички учебни заведения в област Кюстендил, като навсякъде ремонтите ще приключат преди първия учебен ден.
Дарик- Кюстендил