Милен Попов: В Дупница прокуратура няма
Милен Попов: В Дупница прокуратура няма / netinfo

Няма да подавам жалби в прокуратурата, тъй като в Дупница прокуратура няма. Това заяви общинския съветник Милен Попов след като стана ясно, че Районна прокуратура Дупница отново отказа да образува досъдебно производство по сигнала на Попов за общинската счетоводна къща.

Данни за престъпление не са открити е становището на прокурор Ивайло Василев, съобщи днес районният прокурор Величка Шопова. Сигналът на Милен Попов беше, че директорите на учебните и детски заведения в община Дупница са сключили неизгодни договори с финансово-счетоводната къща, за счетоводно обслужване на цени по-високи от реалните.

Разпитана е Бистра Стойкова, директор на ОУ „Неофит Рилски", която единствена прекрати договора с общинската счетоводна къща. Тя е заявила, че ползва услугите на счетоводител на граждански договор и плаща за това 380 лв. Стойкова казала, че върху нея не е упражняван натиск при сключване на договора със счетоводната къща, който по-късно прекрати.

Директорите на останалите общински училища също заявили, че не им е оказван натиск. Освен счетоводно обслужване експертите им предоставяли правни и информационни консултации. Милен Попов ще сезира главният прокурор Борис Велчев, защото въпреки указанието на окръжните магистрати да бъдат разпитани Попов и Стойнев, те не са разпитвани.